Creëer een moderne look met zwevend meubilair: Ruimtelijk en stijlvol!

0 Comments

zwevend meubel

Zwevend meubilair: de perfecte oplossing voor een ruimtelijke en moderne uitstraling

Als het gaat om het inrichten van onze huizen, streven we vaak naar een ruimtelijke en moderne uitstraling. Een geweldige manier om dit te bereiken is door zwevend meubilair toe te voegen aan onze interieurs. Zwevende meubels zijn niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk en bieden verschillende voordelen die traditionele meubels niet kunnen evenaren.

Het eerste voordeel van zwevend meubilair is dat het een gevoel van ruimte creëert. Doordat de meubels aan de muur worden bevestigd zonder direct contact met de vloer, lijkt de ruimte groter en luchtiger. Dit is vooral handig in kleinere kamers waar elke centimeter telt. Door het vrijmaken van vloerruimte ontstaat er meer bewegingsruimte en kan de kamer gemakkelijker worden schoongemaakt.

Een ander voordeel van zwevend meubilair is dat het een moderne en eigentijdse uitstraling geeft aan uw interieur. De zwevende stijl zorgt voor strakke lijnen en minimalisme, wat perfect past bij een modern interieurontwerp. Of u nu kiest voor een zwevende tv-meubel, boekenplanken of een wandkast, deze stijlvolle optie voegt zeker een vleugje elegantie toe aan uw huis.

Bovendien biedt zwevend meubilair ook praktische voordelen. Het biedt bijvoorbeeld extra opbergruimte zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. Zwevende kasten en planken kunnen worden gebruikt om boeken, decoratieve voorwerpen en andere persoonlijke bezittingen op te bergen, terwijl ze tegelijkertijd een georganiseerde en opgeruimde uitstraling behouden.

Het installeren van zwevend meubilair is ook relatief eenvoudig. Met de juiste bevestigingsmiddelen en een goede montagehandleiding kunt u deze stijlvolle meubels zelf installeren. Als u echter niet zeker bent van uw doe-het-zelfvaardigheden, kunt u altijd een professional raadplegen om ervoor te zorgen dat alles correct en veilig wordt gemonteerd.

Kortom, zwevend meubilair is de perfecte keuze voor diegenen die streven naar een ruimtelijke en moderne uitstraling in hun interieur. Met zijn esthetische aantrekkingskracht, praktische voordelen en gemakkelijke installatie zal zwevend meubilair zeker een indrukwekkende toevoeging zijn aan elke kamer. Dus waar wacht u nog op? Ga aan de slag met het creëren van uw droominterieur met zwevend meubilair!

 

6 Veelgestelde Vragen over Zwevend Meubilair: Alles wat u moet weten

 1. Wat is een zwevend meubel?
 2. Hoe worden zwevende meubels aan de muur bevestigd?
 3. Welke soorten zwevende meubels zijn er?
 4. Kan ik zelf mijn zwevend meubilair installeren?
 5. Zijn zwevende meubels stevig genoeg?
 6. Hoe kan ik zwevende meubels schoonmaken?

Wat is een zwevend meubel?

Een zwevend meubel is een meubelstuk dat aan de muur wordt bevestigd zonder direct contact te maken met de vloer. In plaats van traditionele poten of een volledige onderkant, wordt het meubel opgehangen aan de wand met behulp van speciale bevestigingsmiddelen. Hierdoor lijkt het alsof het meubel zweeft, vandaar de term “zwevend meubel”.

Zwevende meubels kunnen verschillende vormen aannemen, zoals tv-meubels, wandplanken, boekenplanken, bureaus, kasten en meer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen om aan verschillende smaken en interieurontwerpen te voldoen.

Het belangrijkste kenmerk van zwevend meubilair is dat het een gevoel van ruimte creëert en een moderne uitstraling geeft aan een kamer. Doordat er geen poten op de vloer staan, lijkt de ruimte groter en luchtiger. Bovendien biedt het vrijmaken van vloerruimte extra bewegingsruimte en maakt het schoonmaken gemakkelijker.

Zwevend meubilair kan ook praktische voordelen bieden, zoals extra opbergruimte zonder veel ruimte in beslag te nemen. Het kan ook helpen bij het organiseren van spullen en het creëren van een opgeruimd interieur.

Over het algemeen is zwevend meubilair een populaire keuze voor diegenen die streven naar een ruimtelijke en moderne uitstraling in hun interieur. Het voegt stijl toe aan een kamer en biedt praktische voordelen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor veel mensen bij het inrichten van hun huis.

Hoe worden zwevende meubels aan de muur bevestigd?

Zwevende meubels worden op verschillende manieren aan de muur bevestigd, afhankelijk van het specifieke ontwerp en het type meubel. Hier zijn enkele veelvoorkomende methoden:

 1. Beugels of consoles: Voor zwevende planken, boekenplanken of wandkasten worden vaak beugels of consoles gebruikt. Deze beugels worden stevig aan de muur bevestigd en bieden ondersteuning voor het zwevende meubel. Zorg ervoor dat u stevige en geschikte beugels kiest die passen bij het gewicht en de grootte van het meubelstuk.
 2. Verborgen ophangsysteem: Sommige zwevende meubels hebben een verborgen ophangsysteem dat aan de achterkant van het meubel is bevestigd. Dit systeem bestaat uit metalen haken of rails die aan de muur worden gemonteerd. Het meubel wordt vervolgens opgehangen aan deze haken of rails, waardoor het lijkt alsof het zweeft.
 3. Montageplaten: Bij zwevende tv-meubels wordt vaak gebruik gemaakt van montageplaten. Deze platen worden aan de muur bevestigd en vervolgens wordt het tv-meubel erop geplaatst en vastgeschroefd. Het resultaat is een strakke en zwevende uitstraling.

Ongeacht de methode die wordt gebruikt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de bevestiging stevig is en geschikt voor het gewicht van het meubelstuk. Als u twijfelt over de installatie, is het altijd verstandig om een professional te raadplegen om ervoor te zorgen dat het meubel veilig en stevig aan de muur wordt bevestigd. Veiligheid staat altijd voorop!

Welke soorten zwevende meubels zijn er?

Er zijn verschillende soorten zwevende meubels beschikbaar, elk met hun eigen unieke functies en toepassingen. Hier zijn enkele populaire opties:

 1. Zwevende tv-meubels: Deze worden vaak gebruikt om de televisie op te plaatsen en bieden tegelijkertijd opbergruimte voor elektronische apparaten, dvd’s, kabels en andere accessoires. Ze zweven aan de muur en creëren zo een strakke en moderne uitstraling in de woonkamer of entertainmentruimte.
 2. Zwevende wandplanken: Dit zijn smalle planken die aan de muur worden bevestigd zonder zichtbare beugels of steunen. Ze kunnen worden gebruikt om boeken, foto’s, decoratieve objecten en andere kleine items weer te geven. Zwevende wandplanken zijn veelzijdig en kunnen in elke kamer van het huis worden gebruikt.
 3. Zwevende badkamermeubels: Deze zwevende meubels worden vaak gebruikt in badkamers om wastafels, opbergkastjes en spiegels te ondersteunen. Ze bieden niet alleen een moderne uitstraling, maar maken ook schoonmaken gemakkelijker door vloerruimte vrij te maken.
 4. Zwevende boekenplanken: Deze zijn speciaal ontworpen om boeken op een stijlvolle manier weer te geven. Ze kunnen individueel worden geïnstalleerd of als een modulair systeem dat kan worden uitgebreid naarmate uw boekencollectie groeit.
 5. Zwevende nachtkastjes: Deze worden vaak gebruikt in slaapkamers als alternatief voor traditionele nachtkastjes. Zwevende nachtkastjes bieden een minimalistische uitstraling en creëren een gevoel van ruimte naast het bed.
 6. Zwevende keukenkasten: Deze worden steeds populairder in moderne keukenontwerpen. Ze bieden opbergruimte voor keukengerei, borden en andere benodigdheden, terwijl ze tegelijkertijd een strakke en naadloze uitstraling creëren.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van zwevende meubels die beschikbaar zijn. Het assortiment zwevende meubels kan variëren afhankelijk van de fabrikant en de specifieke behoeften van uw interieur.

Kan ik zelf mijn zwevend meubilair installeren?

Ja, het is mogelijk om zelf zwevend meubilair te installeren, maar het vereist wel enige handigheid en kennis van doe-het-zelftechnieken. Hier zijn een paar stappen die u kunt volgen om uw zwevende meubels veilig en stevig te installeren:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat u de juiste gereedschappen bij de hand heeft, zoals een boormachine, waterpas, meetlint en schroeven. Controleer ook of u de juiste bevestigingsmiddelen hebt ontvangen bij uw meubelstuk.
 2. Plaatsing: Bepaal waar u uw zwevende meubelstuk wilt plaatsen en markeer de positie op de muur met behulp van een potlood. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat de markeringen recht zijn.
 3. Bevestiging: Boor gaten in de muur op de gemarkeerde posities volgens de instructies van het meubelstuk. Zorg ervoor dat u geschikte pluggen gebruikt voor uw muurtype (bijvoorbeeld gipsplaatpluggen voor gipsplaatwanden).
 4. Montage: Bevestig het montageframe of de beugels aan de muur met behulp van schroeven. Zorg ervoor dat ze stevig vastzitten en controleer nogmaals met behulp van een waterpas of ze recht zijn.
 5. Plaatsing van het meubelstuk: Hang nu voorzichtig het zwevende meubelstuk op aan het montageframe of de beugels. Volg hiervoor de instructies die bij het meubelstuk zijn geleverd en zorg ervoor dat het stevig vastzit.
 6. Controle: Controleer nogmaals of het meubelstuk waterpas hangt en stevig aan de muur is bevestigd. Test voorzichtig de stabiliteit door er lichtjes aan te trekken of erop te drukken.

Het is belangrijk om op te merken dat zwevend meubilair, vooral als het zwaar is of als u meerdere items wilt installeren, mogelijk extra ondersteuning vereist. In dergelijke gevallen kan het raadzaam zijn om een professional in te schakelen om ervoor te zorgen dat de installatie veilig en stevig wordt uitgevoerd.

Als u twijfelt over uw doe-het-zelfvaardigheden of als u zich niet comfortabel voelt bij het installeren van zwevend meubilair, aarzel dan niet om een professional in te schakelen. Het is altijd beter om de veiligheid en stabiliteit van uw meubels te waarborgen.

Zijn zwevende meubels stevig genoeg?

Een veelgestelde vraag over zwevende meubels is of ze stevig genoeg zijn. Het is begrijpelijk dat u zich zorgen maakt over de stabiliteit en duurzaamheid van deze meubelstukken, vooral omdat ze niet direct op de vloer rusten.

Het is echter belangrijk op te merken dat goed ontworpen en gemonteerd zwevend meubilair doorgaans zeer stevig en betrouwbaar is. De meeste fabrikanten besteden veel aandacht aan het ontwerp en de constructie van deze meubels om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de nodige veiligheidsnormen.

Bij het kiezen van zwevend meubilair is het essentieel om te letten op de kwaliteit van het product en de gebruikte materialen. Hoogwaardige meubels worden vaak vervaardigd met stevige houtsoorten, zoals eikenhout of multiplex, die een solide basis bieden voor een stabiele constructie.

Daarnaast is een correcte installatie van cruciaal belang voor de stabiliteit van zwevend meubilair. Zorg ervoor dat u de bijgeleverde montage-instructies nauwkeurig volgt en gebruik de juiste bevestigingsmiddelen die geschikt zijn voor uw muurtype. Als u niet zeker bent van uw eigen vaardigheden, kunt u altijd professionele hulp inschakelen om ervoor te zorgen dat het meubilair veilig en stevig wordt gemonteerd.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met het gewicht dat het zwevende meubelstuk kan dragen. Fabrikanten geven vaak de maximale belastbaarheid aan, dus zorg ervoor dat u deze informatie controleert en het meubelstuk niet overbelast.

Over het algemeen, mits goed ontworpen, gemonteerd en gebruikt volgens de voorschriften van de fabrikant, bieden zwevende meubels voldoende stevigheid en stabiliteit. Het is echter altijd verstandig om voor aankoop grondig onderzoek te doen naar het specifieke merk en model dat u overweegt, en eventueel advies in te winnen bij professionals in de meubelindustrie.

Hoe kan ik zwevende meubels schoonmaken?

Het schoonmaken van zwevende meubels is over het algemeen vrij eenvoudig en vereist geen speciale technieken. Hier zijn een paar stappen die u kunt volgen om uw zwevende meubels schoon te maken:

 1. Stof verwijderen: Begin met het verwijderen van stof en vuil van het oppervlak van uw zwevende meubels. Gebruik hiervoor een zachte, pluisvrije doek of een stofdoek. Veeg voorzichtig over het oppervlak om stof en vuil te verwijderen.
 2. Reinigen met een mild reinigingsmiddel: Als er vlekken of vettige plekken op uw zwevende meubels zitten, kunt u een mild reinigingsmiddel gebruiken om ze schoon te maken. Meng wat warm water met een kleine hoeveelheid milde zeep of afwasmiddel. Dompel een schone doek in de oplossing en wring deze goed uit, zodat de doek vochtig maar niet druipend is. Veeg voorzichtig over de vlekken of vuile plekken totdat ze verdwijnen.
 3. Droogmaken: Nadat u de vlekken heeft gereinigd, moet u ervoor zorgen dat het oppervlak volledig droog is om waterschade te voorkomen. Gebruik een schone, droge doek om het overtollige vocht weg te vegen en laat vervolgens de meubels aan de lucht drogen.
 4. Regelmatig onderhoud: Om uw zwevende meubels in goede staat te houden, is regelmatig onderhoud belangrijk. Stof de meubels regelmatig af om stofophoping te voorkomen. Als er morsingen of vlekken ontstaan, reinig ze dan zo snel mogelijk om te voorkomen dat ze in het materiaal trekken.

Het is altijd raadzaam om de specifieke instructies van de fabrikant te volgen voor het schoonmaken en onderhouden van uw zwevende meubels. Sommige materialen kunnen speciale zorg vereisen, dus controleer altijd de aanbevelingen van de fabrikant voordat u reinigingsmiddelen gebruikt.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.

Laatste reacties

Geen reacties om te tonen.

Categorieën